SEO tarieven

Hallo daar! Even voorstellen, mijn naam is Romano Groenewoud en ik ben reeds 10+ jaren actief als zijnde SEO freelancer. Ik help organisaties van elke omvang aan een betere performance in de organische zoekresultaten van Google. Ik werk voor bedrijven variërend van ZZP tot multinationals. Ik heb voor vrijwel ieder type bedrijf gewerkt, voor B2C, B2B, overheid en ook non-profit.

Schatting gemiddelde SEO tarieven in Nederland

Hier is een tabel met geschatte SEO-tarieven voor websites in verschillende branches in Nederland. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project, de locatie, het bureau of de freelancer waarmee je samenwerkt, en de specifieke concurrentie binnen de branche. Deze prijzen zijn slechts een schatting en zijn in euro’s per maand.

Branche Geschatte kosten per maand
Retail €800 – €2.500
Horeca €500 – €1.500
Professionele dienstverlening €800 – €2.500
Gezondheidszorg €800 – €2.500
Financiële diensten €1.000 – €3.000
Technologie/start-ups €1.000 – €3.000
Onderwijs €500 – €1.500
Non-profit/NGO €500 – €1.500
Vastgoed €800 – €2.500
Reizen en toerisme €800 – €2.500

Let op: deze tabel geeft slechts een algemene schatting van de maandelijkse kosten voor SEO-diensten in Nederland voor verschillende branches en kan afwijken van de werkelijke kosten die je tegenkomt bij het inhuren van een SEO-bureau of freelancer. Het is belangrijk om offertes aan te vragen en grondig onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt. De prijzen kunnen worden beïnvloed door factoren zoals concurrentieniveau binnen de branche, doelgroep en locatie, en de specifieke eisen van de website.

Wat kost een SEO-optimalisatie bij jou?

Het actuele uurtarief is € 12,50 per uur exclusief BTW. Hoeveel uren ik nodig heb per maand voor jouw website specifiek om bevredigend resultaat te boeken kan ik niet zonder input zeggen, al het werk is per definitie maatwerk. Neem vrijblijvend contact op om jouw situatie voor te leggen, dan kan ik een inschatting maken.

Waarom SEO diensten bij jou afnemen?

Realistisch gezien bied ik het laagste uurtarief van Nederland voor kwalitatief maatwerk, uitgevoerd door een ervaren SEO specialist met 10+ jaar praktijkervaring en bewezen resultaten (zie de referenties pagina voor een trackrecord).

Uiteraard zijn er altijd nóg goedkopere opties. Er worden bijv. tal van SEO optimalisatie abonnementen aangeboden op platformen zoals Fiverr.com. Veelal van Indische of Pakistaanse makelij. Uiteraard zijn dit soort partijen de Nederlandse taal niet machtig. SEO is een vorm van zoekmachine marketing, en zoals bij alle vormen van marketing is het belangrijk de taal te beheersen en met name ook de doelgroep te begrijpen, qua cultuur en mentaliteit. Het is onwaarschijnlijk dat zo iemand de doelgroep goed kan aanspreken. Het leeuwendeel van dit soort SEO pakketten zou ik als spam werkzaamheden classificeren. In het beste geval doet het niets, en ben je alleen je investering kwijt. Er is echter altijd risico op Google sancties bij dit soort diensten, dus wanneer het tegenzit, ben je slechter af dan voor je de dienst afnam. Een grote Amerikaanse multinational als Google die de middelen heeft om de slimste ingenieurs ter wereld in te lijven, kun je niet foppen.

En sowieso zijn er ook veel duurdere opties in Nederland. Er is geen gebrek aan prijzige SEO bureaus die gerust bedragen van 75 Euro per uur of zelfs hoger rekenen. In veel gevallen, indien je niet genoeg uren afneemt, dan wordt je ook nog eens afgescheept met een stagiair als contactpersoon voor de SEO optimalisatie van jouw website. Eindresultaat? Facturen met duizelingwekkende bedragen en niet of nihil SEO performance vooruitgang.

Het beste alternatief daarom is m.i. een liefst langdurige samenwerking aangaan met een freelance SEO specialist wanneer je de SEO optimalisatie van jouw website wilt uitbesteden.