Goedkoopste SEO Tarieven | Betaalbare SEO Kosten | Laagste SEO Prijzen

Het huidige uurtarief ik hanteer is: 12,50 exclusief BTW.
Dit is inbegrepen alle kosten die ik maak, denk aan abonnementen op gerenommeerde SEO tools zoals Ahrefs, SEMrush, Majestic en Moz.

Je vraagt je misschien af, 12,50 zó laag? Is het dan wel goed werk? Goedkoop is duurkoop?
Dít is mijn filosofie: SEO is hard werk, vele uren maken. Vaker wel dan niet werkweken van 80+ uren. Dit is nodig om resultaat te boeken als ZZP of MKB, t.o.v. de grote internet reuzen.

Ik zie concullega’s uurtarieven rekenen die in de buurt komen van advocaten. Met dat soort tarieven ten noorden van 75 Euro per uur, dan kun je als ZZP of MKB allicht maximaal 4 uren SEO per maand afnemen. Dat zet geen zoden aan de dijk naar mijn ervaring. Tenzij je de ambities heel laag zijn.

Om een SEO performance neer te zetten waar we trots op kunnen zijn, is meer inzet vereist. Aan het einde van de dag geeft mij dat de meeste voldoening: met bescheiden middelen, boven kunnen presteren. Daar doe ik het voor.

Er zijn SEO specialisten die hoge uurtarieven rekenen die pretenderen speciale technieken of tactieken te kennen, waarmee je zo snel mogelijk bovenaan de zoekresultaten zou komen. Dit is vergelijkbaar met de magische pil, een pil om binnen 1 dag een wasbordje te krijgen. Er zijn echter geen cheats of hacks. Er zijn geen SEO specialisten met magische vaardigheden, of connecties binnen Google.

Kent mijn dienstverlening de allergoedkoopste SEO tarieven? Waarschijnlijk niet wereldwijd. Op sites als Fiverr.com kun je op papier al SEO pakketten kopen vanaf ca. een luttele 5 Euro. Dit zijn veelal spam diensten door vaak Indische, Pakistaanse, Filipijnse SEO werkers die de Nederlandse taal sowieso niet machtig zijn. Dat laatste is op zich geeneens zo een probleem. SEO is universeel. Ik verricht zelf bijv. ook SEO voor sites in talen die ik niet begrijp zoals Fins en Bulgaars. Maar, het probleem met die diensten is dat ze tegen richtlijnen van Google zijn, lopende band werk, kwantiteit over kwaliteit. In die zin krijg je waar je voor betaald. Naar mijn ervaring, in het meest positieve gevallen doen deze services niets voor jouw website. Maar er is een aannemelijke kans dat het in het verkeerde keelgat schiet bij Google en je website bestraft wordt.

Realistisch gezien ben ik er van overtuigd dat ik hiermee de laagste SEO prijzen van Nederland reken, voor specialistisch maatwerk uitgevoerd door een doorgewinterde (10+ jaren praktijkervaring) professional met trackrecord. Dit is wat ik meer zou willen zien in de markt in Nederland. SEO specialisten die zichzelf een royaal uurtarief laten uitbetalen, daar hebben we geen gebrek aan. Wat we juist meer nodig hebben zijn SEO partijen die proactief ernaar streven om de dienstverlening betaalbaar te houden voor ZZP en MKB.

Praktische informatie SEO kosten

  • Er is een minimum afname van 8 uren per maand. Idealiter, gaan we voor 16 – 32 uren per maand willen we een goed tempo aanmeten om binnen afzienbare tijd resultaten neer te gaan zetten.
  • Alle SEO kosten inbegrepen: tools, content, links. Géén verrassingen achteraf!
  • Facturering iedere maand achteraf, na levering maandrapportage.
  • Nederlandse BTW factuur met een betalingstermijn van 30 dagen.