SEO laten doen

Hallo daar! Even voorstellen, mijn naam is Romano Groenewoud en ik ben reeds 10+ jaren actief als zijnde SEO freelancer. Ik help organisaties van elke omvang aan een betere performance in de organische zoekresultaten van Google. Ik werk voor bedrijven variërend van ZZP tot multinationals. Ik heb voor vrijwel ieder type bedrijf gewerkt, voor B2C, B2B, overheid en ook non-profit.

Wat omvat SEO laten doen?
Alles dat betrekking heeft op de vindbaarheid van jouw website in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals voornamelijk Google, maar ook Microsoft Bing en Duck Duck Go.

Wat kost SEO laten doen?

Het actuele uurtarief is € 12,50 per uur exclusief BTW. Hoeveel uren ik nodig heb voor jouw website specifiek kan ik niet zonder input zeggen, al het werk is per definitie maatwerk. Neem vrijblijvend contact op om jouw situatie voor te leggen, dan kan ik een inschatting maken.

Wat levert SEO laten doen op?

Het doel met SEO laten doen is altijd om meer relevante blootstelling en uiteindelijk bezoekers aan te trekken vanuit de zoekmachine. D.w.z. bezoekers die actief interesse geuit hebben d.m.v. een zoekopdracht in de producten, diensten of ervaringen die jouw bedrijf biedt. Of waarvan het denkbaar is dat zij interesse zouden hebben in wat jouw onderneming aan te bieden heeft. Uiteindelijk draait het allemaal om groei in omzet.

Waarom SEO-optimalisatie bij jou afnemen?

Realistisch gezien bied ik het laagste uurtarief van Nederland voor kwalitatief maatwerk, uitgevoerd door een ervaren SEO specialist met 10+ jaar praktijkervaring en bewezen resultaten (zie de referenties pagina voor een trackrecord).

Uiteraard zijn er altijd nog goedkopere opties. Er worden bijv. tal van SEO optimalisatie pakketten aangeboden op platformen zoals Fiverr.com. Veelal van Indische of Pakistaanse makelij. Uiteraard zijn dit soort partijen de Nederlandse taal niet machtig. SEO is een vorm van zoekmachine marketing, en zoals bij alle vormen van marketing is het belangrijk de taal te beheersen en met name ook de doelgroep te begrijpen, qua cultuur en mentaliteit. Het is onwaarschijnlijk dat zo iemand de doelgroep goed kan aanspreken. Het leeuwendeel van dit soort SEO pakketten zou ik als spam werkzaamheden classificeren. In het beste geval doet het niets, en ben je alleen je investering kwijt. Er is altijd risico op Google sancties bij dit soort diensten, dus wanneer het tegenzit, ben je slechter af dan voor je de dienst afnam.

En sowieso zijn er ook veel duurdere opties in Nederland. Er is geen gebrek aan prijzige SEO bureaus die gerust bedragen van 75 Euro per uur of zelfs hoger rekenen. In veel gevallen, indien je niet genoeg uren afneemt, dan wordt je ook nog eens afgescheept met een stagiair als contactpersoon voor de SEO optimalisatie van jouw website. Eindresultaat? Facturen met duizelingwekkende bedragen en niet of nihil SEO performance vooruitgang.

Het beste alternatief daarom is m.i. een liefst langdurige samenwerking aangaan met een freelance SEO specialist wanneer je de SEO optimalisatie van jouw website wilt uitbesteden.