SEO podcasts

Ik ben dol op podcasts, ik ben op veel ervan geabonneerd, zowel in de Nederlandse, maar vooral in de Engelse taal. Enkele van mijn favorieten zijn.

Voor nieuws en op de hoogte blijven:
SEO 101, Webcology, Edge of the Web (nieuwsserie), Search with Candour, SEO News You Can Use.

Interviews en achtergronden:
Search Engine Journal Show, The SEO Rant, Search of The Record, Edge of the Web (interviewserie), The Recipe for SEO Success.

Voor ons vak lezen we al veel. Daarom luister ik het liefst, bijvoorbeeld terwijl ik in de wachtkamer bij de tandarts zit, of terwijl ik huishoudelijke klusjes doe.

Ik doe ook graag mee, ik had bijvoorbeeld de kans om zelf als gast te figureren in een Nederlandse SEO-podcast, die toepasselijk “de SEO podcast” heet.

Deelnemen aan SEO podcasts kan op zich al een ‘alternatieve’ linkbuilding strategie zijn. Ook al zijn podcasts booming, het is nog steeds relatief eenvoudig om als gast aan een show deel te nemen, waarschijnlijk meer dan om een gastartikel gepubliceerd te krijgen. Voor mij ging het echter nooit om links, ik hou gewoon van kletsen over SEO en ik ben iedereen dankbaar die naar mijn gebazel over dit vakgebied wil luisteren 😉