Aandachtspunten bij inhuren freelance SEO specialist

Het inhuren van een SEO specialist is een geweldige investering in de groei van je bedrijf op de lange termijn, mits je de juiste inhuurt. Met zoveel slangenolieverkopers op de markt die de eerste plaats in Google garanderen of aanbieden om links te bouwen, caveat emptor.

Hoe kun je zien welke expert de beste partner voor je is en de klus ook echt zal klaren? In dit bericht bieden we wat richtlijnen rond de dingen waarop je moet letten bij het inhuren van een freelance SEO specialist.

Op basis van onze ervaring met het helpen van bedrijven bij het inhuren van SEO-specialists, geloven we dat je beoordeling van de kandidaten zich moet richten op de volgende factoren.

Track record

Zoek bij het kiezen van een SEO specialist naar een track record van het produceren van resultaten voor bedrijven vergelijkbaar met die van jou. Een bewezen SEO specialist zal meerdere voorbeelden kunnen geven van succesvolle SEO campagnes en laten zien hoe die optimalisaties hebben bijgedragen aan het resultaat van de klant.

Het vermogen van de expert om je SEO draaiboek snel te informeren komt neer op ervaring. Je wilt geen tijd of geld verspillen, dus je wilt een specialist inhuren die de kennis heeft van het hebben gedaan voor bedrijven in jouw branche of vergelijkbare concurrerende markten en van het werken met verschillende technologieplatforms, budgetten en niveaus van organisatorische buy-in.

Domeinexpertise

SEO is een dynamische marketingdiscipline. Het spreekt voor zich dat de expert die je inhuurt op de hoogte moet zijn van best practices en de laatste trends in SEO, en een sterke beheersing moet hebben van SEO toolsets en platforms die trefwoordonderzoek, concurrentieanalyse en backlink optimalisatie mogelijk maken.

Het vermogen om teksten te schrijven en een sterk technisch begrip van website architectuur zijn ook fundamenteel voor een sterke SEO.

Als je een SEO specialist inhuurt, wil je niet alleen verkeer, maar ook leads en omzet. In de realiteit van vandaag moet je iemand zoeken die een goed afgeronde strateeg is over een aantal digitale marketinggebieden, waaronder content marketing, social media marketing en PR, en niet een puur technische SEO.

Productgevoel

In staat zijn om individuele zoekmachine ranking factoren te begrijpen en die kennis toe te passen is een belangrijke vaardigheid, maar de sleutel tot het ontwikkelen van een lange termijn SEO strategie is het hebben van een sterk productgevoel en commercieel bewustzijn.

Een uitstekende SEO specialist zal een strategie uitwerken die je zal helpen concurrerend te zijn in het zoekkanaal door een echt inzicht te ontwikkelen in het product, de gebruikers, het verdienmodel en het concurrerende landschap. Een goede SEO zal altijd beginnen met je veel vragen te stellen over het bedrijf om zijn denkwijze over het opbouwen van je online zichtbaarheid te onderbouwen.

Creatieve nerd

Als je een SEO specialist zoekt, wil je iemand inhuren die ideeën kan bedenken, ze kan uitvoeren en het effect ervan kan meten.

Een SEO’er moet het prettig vinden om dag in dag uit relatief geeky analytische en technische dingen te doen. De expert zal veel gegevens moeten kraken, dus hij of zij moet een zekere scherpte hebben en in staat zijn om inzichten te trekken.

Tegelijkertijd gaat het bij SEO om probleemoplossing en creatief denken. Wanneer een transactioneel trefwoord ofwel zeer concurrerend is of een laag zoekvolume heeft, moet de specialist in staat zijn manieren te vinden om de aandacht van je potentiële klanten eerder in de trechter te trekken met hulpmiddelen en inhoud rond je onderwerp.

Groeimindset

De beste SEO’s hebben een groeimindset, gedefinieerd door de brandende wens om te experimenteren, te leren en te groeien.

Als je een SEO specialist zoekt, blijf dan uit de buurt van “betweters”. SEO’s met een groeimindset spannen zich voortdurend in om hun vaardigheden te verbeteren, nieuwe dingen te leren en nieuwe strategieën, tactieken en hulpmiddelen te ontdekken.

Sterke communicator

Een deel van een sterke SEO specialist is in staat zijn om dingen voor elkaar te krijgen als je cross-functioneel samenwerkt met het team van de klant. Om de voorgestelde SEO strategie uit te voeren zal de specialist moeten communiceren met en buy-in krijgen van ingenieurs, ontwerpers, content schrijvers, product managers, bedrijfseigenaren en andere partijen die niet aan hem rapporteren.

Missie afstemming

Een van de uitdagingen bij het inhuren van een specialist versus een interne expert is ervoor zorgen dat ze je werk prioriteit geven en toegewijd blijven. Een manier om deze zorg aan te pakken is het vinden van een specialist die is afgestemd op het doel en de missie van je bedrijf.

Een goede SEO moet iemand zijn met wie je kunt samenwerken, van wie je kunt leren, met wie je kunt experimenteren en die oprecht om jou en je bedrijf geeft.

Laatste gedachten

Er lopen veel zelfbenoemde SEO-specialisten rond, maar echte experts zijn schaars. Bij het inhuren van een SEO-adviseur kost het tijd en moeite om het kaf van het koren te scheiden, maar het vinden van de juiste expert om je te helpen groeien is de investering meer dan waard.

Hoewel er geen enkele factor is die de werkelijke prestaties van een specialist op de werkvloer betrouwbaar kan voorspellen, vergroot je door je te richten op een aantal belangrijke eigenschappen en een uitgebreide kijk op de kandidaat je kansen op de juiste aanwerving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *